Okolo Slovenska 2. etapa: V Banskej Bystrici sa z víťazstva tešil Nico Denz

Foto: twitter.com/TeamSunweb

V Banskej Bystrici špurtovala o víťazstvo vyselektovaná skupina. V tej ukázal najlepšie zrýchlenie Nico Denz. Nemec sa tak tešil z triumfu.

Druhý deň na Slovenských cestách pokračoval horskou etapou zo Žiliny do Banskej Bystrice. Hneď po úvode prišla prvá snaha vytvoriť denní únik. Nikomu sa však nepodarilo odpútať a prvú horskú prémiu absolvoval pelotón pohromade. Manínska Tiesňava však nadelila balík a na čele vyselektovala 38 jazdcov. Čele pretekov si dokázalo vytvoriť dvojminútový náskok.

Zelený dres si dnes obliekol Martin Laas zo zostavy Bory – Hansgrohe. Na rýchlostnej prémií však bral najviac bodov Nico Denz zo Sunwebu. Potom už nasledoval tretí kopec dňa kopec. Skupina na čele však povolila a tak ich dostihol pelotón. Na čele tak s dvojminútovým odstupom jazdilo už iba kvarteto cyklistov. Unikajúci pretekári dokázali na ďalších stúpaniach navýšiť svoj náskok a mali už štyri k dobru.

 Najviac bodov na horských prémiách dnes získal Kenny Molly a po etape sa oblečie do bodkovaného dresu. Na predposlednom hodnotenom stúpaný za zvýšilo tempo už aj v balíku a náskok štvorice začal klesať. Už počas výstupu na Šturec bol rozdiel medzi skupinami na úrovni jednej minúty. 20 kilometrov pred cieľom bol denní únik pokorený a opäť sa jazdilo pohromade.  

O etapový triumf sa napokon špurtovalo z oklieštenej skupiny. V tej mal naviac síl a predviedol najsilnejšie nohy Nico Denz zo Sunwebu. V žltom drese aj po dnešnej etape zostáva Jannik Steimle.

Preview 3. etapy:

V tretej etape si organizátori medzi Banskou Bystricou a Žiarom nad Hronom pripravili tri hodnotené výstupy a rovnako aj tri rýchlostné prémie, ktoré sa nachádzajú po každom kopci. Na 181 kilometrov dlhej trati pelotón najskôr absolvuje stúpanie druhej kategórie. To bude však to najjednoduchšie. Neskôr budú musieť absolvovať ešte dva kopce prvej kategórie. Cieľ však bude situovaný 51 kilometrov po poslednom výstupe. O etapový triumf sa tak bude zápoliť na rovine.

Profil 3. etapy:

Foto: okoloslovenska.com

Autor: Ivana Ďurtová

Google+ Linkedin
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com