La Vuelta 21. etapa: Fenomenálny Peter Sagan na záver v Madride finišoval druhý

La Vuelta 21. etapa: Fenomenálny Peter Sagan na záver v Madride finišoval druhý

Posledná etapa na španielskych cestách odštartovala v pokojnom tempe a v pelotóne sa oslavovalo. V hlavnom meste Španielska o posledný etapový vavrín tohtoročnej edície súťažili najrýchlejší muži balíku. Fenomenálny Peter Sagan v Madride finišoval v hromadnom špurte favoritov druhý, zvíťazil Talian Viviani.

Pelotón dnes odišiel vačšinu času pohromade. Pokusy o únik prišli až po tridsiatich kilometroch. Na chvíľu sa na čele objavila šestica pretekárov. Hlavná skupina im dopriala iba deväť sekúnd k dobru. Hneď ako sa balík presunul do ulíc Madridu tempo sa postupne zvyšovalo a špurtérske celky nenechali nič na náhodu.

35 kilometrov pred cieľom sa od pelotónu odčlenila štvorica cyklistov, tých však balík držal na dostrel a pokoril ich sedem kilometrov pred finišom. V poslednom kole sme na čele mohli vidieť zodpovedne zoradené špurtérske vláčiky, ktoré sa snažili vytvoriť čo najlepšiu pozíciu pre svojich lídrov do špurtu.

O prestížne víťazstvo špurtovali všetci favoriti. V pomerne zmätenom finále sa z ľavej strany dokázal vynoriť Elia Viviani a preťal cieľ na prvom mieste. Tojnásobný majster sveta, Peter Sagan, výborne načasoval svoj špurt, čím pripísal si štvrté druhé miesto na La Vuelte. Tretí dnes finišoval Giacomo Nizzolo.

Na 73. ročníku La Vulety si v Madride obliekol červený dres Simon Yates z Mitchetlon Scott, na pódiu Brita doplnili domáci Enric Mas Nicolau z tímu Quick – Step Floors a Kolumbijčan Miguel Angel Lopez Moreno z Astany.

Najlepším vrchárom sa stal Thomas de Gent, Belgičan si tak domov odnesie bodkovaný dres.

Hoci domáci Alejadro Valverde napokon vypadol zo stupňov víťazov v celkovej klasifikácii, na konci dnešnej etapy si obliekol zelený dres pre najrýchlejšieho špurtéra pretekov. Petrovi Saganovi patrilo v poradí bodovacej súťaže druhé miesto. 

Biely dres v kobinovanej súťaži patrí Simonovi Yatesovi. Ocenenie za najlepší tím pretekov získal domáci Movistar.

Autor: Ivana Ďurtová

Google+ Linkedin
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com