Preview MS v Belgicku: Peter Sagan bude zápoliť o štvrtý titul majstra sveta

Foto: A.S.O./Pauline Ballet

V nedeľu sa na Belgických cestách odohrajú preteky z hromadným štartom mužov. Peter Sagan bude zápoliť o štvrtý titul majstra sveta.

Trasa pretekov

Na štartové pole bude čakať 267 kilometrov na pripravených okruhoch na trati z Antverp do Leuvenu. Cieľ pretnú počas dňa celkovo osem krát. Zvlnený profil bude obsahovať hneď niekoľko krátkych stúpaní. Najvyššie prevýšenie ponúkne Moskesstraat, ktorý sa vyšplhá na osem percent. V priemere budú na cyklistov čakať sklony medzi štyrmi až siedmymi percentami. 100 kilometrov pred cieľom bude na pelotón stále čakať dvadsať výstupov. Nového majstra sveta spoznáme v uliciach mesta Leuven.

Slováci

V slovenských farbách sa predstaví aj Peter Sagan. Rodákovi zo Žiliny by mal vyhovovať klasikársky profil pretekov. Práve krátke a výbušné stúpania hrajú v prospech Petra Sagana, ktorí môže získať štvrtý titul po Richmonde 2015, Dohe 2016 a Bergene 2017. Na štart sa okrem trojnásobného majstra sveta postaví jeho starší brat Juraj Sagan, tímový kolega Erik Baška a Patrik Tybor.

Favoriti

Medzi favoritov na zisk titulu sa radí dvojica Wout Van Aert a Mathieu Van der Poel. Na domácich cestách bude chcieť triumfovať najmä Wout Van Aert, ktorí na tohtoročnej Tour de France ukázal, že dokáže pokoriť aj náročnejšie kopce. Obhájiť dúhový dres sa pokúsi aj Julian Alaphilippe. Zaskočiť favoritov môžu aj vrchári zo Slovinska Primož Roglič či Tadej Pogačar.  

Profil pretekov

Foto: flanders2021.com

Štartová listina

Autor: Ivana Ďurtová

Google+ Linkedin
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com