Preview: Hviezdny Peter Sagan sa predstaví na domácich cestách Okolo Slovenska

Foto: A.S.O./Pauline Ballet

V stredu 15.9. odštartuje 65. ročník pretekov Okolo Slovenska. Na domácich cestách sa premiérovo predstaví aj hviezdny Peter Sagan.

Trasa pretekov

Úvodný deň sa odohrá v Košiciach, kde je na programe podvečerná individuálna časovka. Krátky 1,6 kilometra merajúci prológ je situovaný v historickým centrom Hlavnej ulice.

Profil prológu

Foto: okoloslovenska.com

Následne sa bude pelotón presúvať z východu na západ. Aj druhý deň strávia na východe. Organizátori pripravili okruh v okolí mesta Košice. V druhej etape už tradične zavíta štartové pole do Vysokých Tatier, kde nebude chýbať ani prejazd cez Štrbské pleso. Aj v tretej etape sa bude stúpať. Na ceste z Dolného Kubína do Považskej Bystrice bude čakať päť horských prémií. Nedeľný záver bude patriť najrýchlejším mužom pelotónu. O posledný etapový triumf na tohtoročnej edícií pretekov si zašpurtujú v Trnave. 

Mapa pretekov

Foto: okoloslovenska.com

Peter Sagan na Okolo Slovenska

Rodák zo Žiliny sa na štart pretekov Okolo Slovenska postaví po prvýkrát vo svojej kariére. Trojnásobný majster Hansgrohe môže zasiahnuť aj do celkového poradia. Na domácich cestách  sa bude chcieť pripraviť aj na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Belgicku. Na trase budú 31-ročnému pretekárovi vo farbách Bory-Hansgrohe robiť spoločnosť obaja slovenskí tímoví kolegovia, starší brat Juraj a Erik Baška.

Favoriti

Na Okolo Slovenska pricestujú okrem domácej hviezdy viaceré zvučné mená. V štartovej listine figuruje aj meno Chrisa Frooma. Brit bude prvým celkovým víťazom Tour de France, ktorý sa predstaví na našich cestách. Na Slovensku sa však predstavia aj iné zvučné mená ako Giacomo Nizzolo či Alexey Lutsenko, ktorý figuroval v najlepšej desiatke tohtoročnej starej dámy. 

Okolo Slovenska bude vysielať RTVS Dvojka. Slovenské etapové preteky sa objavia v hodinových prenosoch aj na Eurosporte.

Autor: Ivana Ďurtová

Google+ Linkedin
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com