Giro di Italia preview 20. etapa: Počas poslednej horskej previerky pelotón zavíta do Švajčiarska

Foto: twitter.com/giroditalia

Zajtra je na programe posledná náročná horská previerka. Pelotón po Slovinsku z 15. etapy zavíta aj do Švajčiarska. Kopcovitý profil môžu využiť pretekári na posuny v najlepšej desiatke talianskej Grand Tour. Veľkú šancu na triumf si môže opäť vybudovať únik.

Trasa etapy

Úvodná polovica 164 kilometrovej trate sa odohrá na rovine. Prvým momentom dňa bude rýchlostná prémia, ktorá je už na 17 kilometri. V úvode dňa by tak mali o body špurtovať najrýchlejší muži pelotónu. V súťaži o cyklamenový dres stále vedie Peter Sagan s 135 bodmi.

Od 75 kilometroch bude štartové pole jazdiť na švajčiarskych cestách kde ich bude čakať dvojica stúpaní prvej kategórie.  Prvým je takmer 24 kilometrový Passo San Bernardino, ktorí ponúkne na niekoľkých úsekoch až osem percentné prevýšenie. Druhý výstup na  Splügenpass bude kratší avšak bude obsahovať v priemere sedem percentné sklony.

Potom bude nasledovať dlhé 20 kilometrov merajúce klesanie a pelotón sa vráti späť do Talianska kde bude stúpať do cieľu na vrchole Alpe Motta. Ten bude najkratším s pomedzi pripravených výstupov avšak prinesie tvrdé sklony na úrovni deviatich percent. Takéto stúpanie je ideálne na záverečné ataky ašpirantov na etapový vavrín či celkové poradie.

Favoriti

Posledná horská etape bude dôležitou aj pre aktuálne vedúceho muža Egana Bernala, ktorý mal v treťom týždni zlý deň aj napriek tomu však nestratil veľa. Kolumbijec si však bude musieť postrážiť svojich súperov. Rovnako sa však môže pokúsiť o tretie etapové víťazstvo. Môžeme čakať zápolenie ašpirantov na najlepšiu trojku v celkovom poradí kde figurujú Damiano Caruso, Hugh Carthy, Alexandr Vlasov či Simon Yates. Pripísať si triumf na svoje konto budú chcieť aj vrchári, ktorí už vypadli z zo zápolenia o celkové poradie ako João Almeida, Romain Bardet či domáci Vincenzo Nibali. 

Profil etapy

Foto: giroditalia.it

Autor: Ivana Ďurtová

Google+ Linkedin
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com