Novú sezónu odštartuje Strade Bianche, o triumf zabojuje aj Peter Sagan

Jednorázové preteky Strade Bianche odštartujú novú sezónu. V pelotóne sa predstaví aj Peter Sagan.

Zajtra sú na programe prvé cyklistické preteky po tom ako bola sezóna v marci prerušená. Na 184 kilometrov merajúcej trati organizátori umiestnili celkovo 11 sektorov prašných ciest. Náročnosť týchto pretekov ešte zvýšia krátke stúpania, ktoré bude balík prekonávať počas celého dňa. Cyklisti nastúpajú takmer 3 000 výškových metrov. Štart bude hostiť mesto Siena následne pelotón absolvuje okruh naprieč Toskánskom a o víťazovi sa opäť rozhodne v Siene.

V itinerári nájdeme hneď niekoľko prudkých výstupov, ktoré preveria odolnosť pretekárov. Jedným z nich je aj kopec Montalcino, ktorý meria 5,3 kilometrov a ponúka päť percentné prevýšenie. Len 12 kilometrov pred cieľom sa nachádza vrchol stúpania na Le Tolfe, ktoré obsahuje 18 % prevýšenie. Finiš sa uskutoční na historickom námestí Piazza del Campo. Ešte pred cieľovou páskou bude na cyklistov čakať posledná prekážka v podobe 16 percentného výstupu.

Na zozname favoritov ak môžeme nájsť práve mená pretekárov, ktorý obľubujú jednorázové klasiky. Medzi nimi figuruje aj trojnásobný majster sveta, Peter Sagan, ktorý tak môže odštartovať sezónu víťazstvom. Obhájiť minuloročný triumf bude chcieť aj Julian Alaphilippe z Deceuninck – Quick-Step. Ukázať sa však môže aj jeho tímový kolega Zdeněk Štybař. Nesmiene však zabúdať ani na klasikárov ako Philipe Gilbert, Greg Van Avermaet či Michal Kwiatkowski.

Priamy prenos môžete sledovať na Eurosporte od 16:45 hod.

Profil:

strade-bianche.it

Autor: Ivana Ďurtová

Google+ Linkedin
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com